Kaffe

Det finns inget bättre än att börja dagen med en kopp kaffe


Lördag

I går testade vi som sagt att storhandla på Ica maxi, och det var mycket bättre kan jag säga. Det skiljde inte alls mycket prismässigt och det kändes som vi fick mer för pengarna än på Willys. Så nu blir att att handla på maxi i fortsättningen.
Efter att vi storhandlat så åkte vi hem till Niklas föräldrar på middag. Vi fick grillat, så det var jätte gott!

Barnen somnade i bilen på vägen hem så vi la dom i sina sängar och kröp sedan ner i sängen och kollade på One Tree Hill. Jag har till och med lyckats att få Niklas att kolla på det, men det är inte så att han sätter sig helt själv och kollar på det utan han hänger med där jag är. Och han verkar tycka om det för i natt när jag somnade runt 2 så vaknade jag vid 4 av att han FORTFARANDE var vaken och kollade på det. Haha

Nu i dag ska jag bara njuta av söndagen med min fina familj.
Vi ska åka i väg en sväng, vet dock inte vart men ut ska vi i det fina vädret.
Det känns som jag har laddat batterierna nu tills i morgon och det känns faktiskt lite roligt att gå till jobbet i morgon. Niklas slutar runt ett och då måste jag till kontoret och hämta nyckeln till dagiset då jag haft vikarier för mig torsdags och fredags. Men i morgon kör jag igång igen och det känns skönt att även veta att man är ledig tisdag, och då ska vi även ha barnvakt för att roa oss lite med Simon och Emelie.
Så det här är en vecka att se fram emot. Men i dag tänker jag bara vara med min familj, dom bästa av alla <3


Jag kommer i håg när jag var liten

Jag kommer i håg när jag var liten, allt var så mycket bättre då är en kommentar som jag har fått höra massor av gånger under livet.
Tänk om jag själv kunde säga så? Tänk om jag själv kunde berätta om min barndom med ett leende på läpparna.

( på bilden är det jag och min storebror, jag är 4 år och han är 6år :) )


Goa vänner

I går kväll fick vi sällskap framför tvn utav Simon och Emelie, barnen sov för natten så vi passade på att ta ett varsitt glas vin och hade det jätte trevligt.
Kollade på film, det blev så sent så tre av oss somnade till i soffan i olika omgångar. Jag var en av dom. Lite pinsamt hade det varit om det bara var jag som somna till. Haha

När dom gått hem kröp vi ner i sängen och jag satte på One tree Hill, såg säkert bara 5 minuter innan jag somnade.
Fick sova till 8 i morse, så lite sovmorgon fick man. Skönt var det. Vi har tagit det lugnt nu hela förmiddagen men vi ska strax åka och stor handla. Vi brukar vanligtvis göra det på Willys men för en gångs skull tänkte vi testa på att handla på Ica Maxi. Vi får se om det blir någon större pris skillnad. Men jag gillar Ica maxi mer än vad jag gillar Willys.

Ikväll ska vi äta middag hos Niklas föräldrar!
Det ska bli trevligt.
Nu kallar Alvin på mig!
Kram


Memorie

It's sad when the people
Who gave you the best memories

Become à memory


Mys morgon

Jag och Alvin har haft en riktig mysmorgon. Alvin vaknade runt halv 8 och fram till lunch busade vi och jag kollade på några avsnitt one tree Hill.
Vid ett hämtade vi hem busungen från dagis och nu är vi hemma och leker lite, om ett tag kommer min lillasyster och hennes kille Linus hit och är barnvakt åt barnen så jag kan gå tidigare till jobbet.
Dom blir endast barnvakt en timma tills Niklas kommer från jobbet. Så det går nog bra, annars är jag bara en gata bort :)


Helt slut

Jag är helt slut, känns som om jag kört ett hårt träningspass på gymet.
Men jag har bara varit på jobbet. Men jäklar vilken träning det är med, man svettas som en gris och man får träningsvärk i ben och rumpa. Lite positivt i allafall. I dag började jag jobba 18:15 och vart klar 20:45. Så lite stolt är jag allt, att jag håller tempot för det som dom sa att jag inte skulle klara av i början.

I dag har jag och Alvin varit i skolan, i dag var det engelska som stod på schemat och det var helt okej. Sista timmen kom ämnet mobbning upp, alla utav oss tjejer fick berätta om någon situation där vi nyligen känt oss mobbade/ utstötta. Och det var skönt att prata om det och få känna att folk höll med om att man i vissa fall inte blir rätt behandlad..

Efter skolan blev det bussen till dagis, fick gå i regnet och glömde regn skyddet IGEN!
Jag kollade på regnskyddet till vagnen innan jag åkte i morse och tänkte " det är så fint väder så den behöver jag inte ha med " jag gör samma sak varje gång. Tröttsamt!

Just nu är jag så trött så jag tycker att allt som jag skrivit här är en enda röra.
Så jag säger god natt !


Irriterande

Skrev ett jätte långt inlägg nedan med rubriken jag, men konstigt nog kom
Bara bilden upp, tyvärr är klockan alldeles för mycket för att jag ska orka skriva om allt nu ikväll.

När man äntligen kommit på en jätte bra dikt så raderas allt. Jaja. Så kan det gå.
Men med lite sömn för min del så kommer ett inlägg i morgon. Jag ska även försöka leta fram camera sladden så jag kan lägga upp bilderna från Alvins dop som jag lovat sedan länge.

God natt


Jag


Jobb

Har precis kommit hem från jobbet. Känner mig utmattad. Den här gången kände man verkligen vilket stor jobb det är, jag har städat 5 dagis avdelningar , 12 toaletter, stora köket, och hela korridorerna, fönster och dammat.
I dag hade jag sällskap så det gick i ganska fort. Men jag fasar för i morgon när jag ska städa helt själv..
Det här var inte riktigt min grejj, inte det att det är ett städ jobb, det gör mig ingenting. När man får sitt första jobb så får man ta i princip vad som helst.
Men det är tiderna , det var skönare att jobba på morgonen. Nu känns det
Som om hela kvällarna går när jag annars kunde umgåtts med Niklas och barnen.

Suck suck suck


Måndag!

Nu är det måndag igen, vilket betyder att jobb veckan drar igång.
Skönt iallafall att jag slipper börja tidigt på morgonen, men det tar samtidigt emot att behöva gå i väg till jobbet direkt när niklas kommer hem från sitt jobb.
Men jag hade tänkt överaska honom och barnen med en god middag som dom får äta medans jag är i väg så får jag äta efter jobbet. När det nu blir kan man ju tänka.. Det är 5 Avdelningar jag ska städa. Vanligtvis när man inte är ny som då jag är ska man städa dett på2 timmar och då innebär det dammning,damsugning,putsa fönster på dörrar, våttorka alla golk och städa alla toaletter. vi får väll se hur det går för mig sen,
men som tur är så skulle en tjej vara med i dag och visa hur allt går till med larm och så.

Jag och barnen ska snart ta på oss och gå ut i det hyfsat fina vädret, Elvira vill inte riktigt gå ut än då hon hellre vill leka på sitt rum ett tag till..

Vi hade trevligt sällskap i går kväll och det blev ganska sent, men det gjorde ingenting.
Nu planeras bio och middag kväll inom den närmsta veckan !
ska bli riktigt mysigt!

nu ropar Elvira på mig..

kram



Tack !!

Tack så mycket Emelie för ditt jätte fina meddelande,
Jag blev verkligen berörd!
Vi saknar dig jätte mycket här hemma med, och nu är det "bara" 5 månader kvar tills vi ses <3



Shopping

De blev en hel dag på Marieberg i dag med en hel del shopping. Det blev mest kläder till barnen. Men ett linne blev det till mig:)
Elvira fick även lunch på mc Donalds.
På eftermiddagen blev det fika hos pappa och brorsan kom över med.

Elvira ligger nu och sover och nu inväntas Simon och Emelie för lite fotbolls tv. Fotboll är ingenting för mig, men det går när man har trevligt sällskap!

Kram


I bilen

Prinsen i bilen på väg till Marieberg <3


Lördagen

Lördagens sovmorgon var välbehövlig för min del, men även när jag vaknade så kände jag mig ändå inte helt utvilad.
Vi tog det lugnt hela förmiddagen, kollade film och myste.

Senare mot kvällen åkte vi till Ica maxi och åkte sedan vidare till mamma
För att äta middag.
Vi var hemma vid 22:00. Barnen somnade som stockar och Niklas kompis Simon kom då över och stannade till 01:30. Då var det meningen att jag skulle slå på en film, men jag slocknade, och vaknade inte förrän halv 9 i dag.
Tack mina underbara barn för ännu en sovmorgon!

I dag står Marieberg på schemat. Lite shopping och sedan en fika hos min pappa.

Jag känner mig inte riktigt på bra humör, det är mycket tankar som far runt i mitt huvud!
Men man får göra det bästa utav situationen.
Nu blir det frukost, sedan en snabb dusch innan vi rullar i väg!

Kram


Många inlägg i dag

I dag blev det en del inlägg. Men jag har känt att jag behövt skriva av mig lite.
Det är dels det som hjälpt mig framåt i svårigheterna, att skriva. Jag har säkert 100 olika dagböcker i från allra första övergreppet. Dom ligger i tryggt förvar i mammas förråd, är inte redo att läsa, känner inte att det är något behov jag har idag. Tanken är att jag i framtiden ska använda alla dessa anteckningar till att skriva en självbiografi. Vet dock inte vart jag ska börja eller hur jag ska gå till väga, så är det någon som har några tips så är jag tacksam för svar :) ?
Jag vill då inte skriva boken själv, utan jag vill att någon ska skriva boken men med hjälp av mig.

Nu till dagen som varit.
I dag var det riktigt tufft att gå upp ur sängen så tidigt, kände verkligen av att jag gått upp tidigt i flera dagar och börjar känna mig smått yr till och från. Men när jag väl kom på cykeln var det riktigt skönt att vara ute, helt ensam..

Jobbade sista arbetsdagen i dag med Lena på Kårstaängens förskola. Gick kanon bra och jag städade 2 avdelningar helt själv inom 20 minuter och beröm fick jag med för att allt såg kanon ut, så med ett leende på läpparna tackade jag henne för all hjälp jag fått av henne och för tiden som jag fått vara med henne.

På måndag börjar jag jobba på "mitt" dagis, då på eftermiddagen, så jag slipper vara helt slut redan när klockan är 9 på morgonen.

Lämningen på dagis i dag gick bra. Dom har börjat vara ute direkt på morgonen så det är skönt att slippa stressa till bussen igen och bara vinka av min prinsessa.
Efter dagis blev det vidare till skolan där vi hade besök utav kommunen och fick ställa en massa frågor. Väldigt intressant faktiskt!

När Niklas slutade jobbet i dag så åkte vi upp på stan och shoppade loss massa kläder till barnen. Man glömmer alltid bort sig själv, men jag ska försöka ge mig i väg i helgen och hitta något fint till mig!
Fast en sak till oss båda fick vi med oss i dag ifrån stan som jag höll på att
Glömma. Vi köpte en Apple tv, helt underbart att en sån liten dyr sak kan vara så bra! Och väldigt nödvändig om
Man frågar Niklas.

Kvällen avslutades med middag hos svärföräldrarna och vi var hemma vid 23:00. Elvira somnade på en gång och likaså Alvin. Men jag och Niklas är fortfarande vakna.. Niklas har installerat Apple tvn och jag har kollat runt och läst en massa bloggar i min telefon.
Men nu ska jag allt ta och krypa ner i sängen, det är en dag i morgon också och barnen vaknar om några timmar.
Men i morgon ska jag verkligen njuta av min sovmorgon! För det är jag faktiskt värd!!
Kram och god natt!

Sen vill jag passa på att säga grattis till Cajsa på sin födelsedag!
Hoppas du får en fin och mysig dag med din familj!!


Visa får kämpa mer än andra

Livet kan vara ganska hårt, jag om någon vet det. Vissa får kämpa mer än andra för att bara kunna överleva, medans vissa glider på ett bananskal genom livet.
Men det är genom livets svårigheter som vi blir starkare och växer som människor. Men jag önskar att jag endast hade varit med om "vanliga" svårigheter. Inte detta. Jag är arg, ledsen, ja allt på hur mycket jag missat och förlorat och ögonen kan inte låtas bli att bli tårfyllda när jag skriver detta inlägg. Det finns inte många som vet allt hemskt som jag varit med om, hur jag kämpat mig tillbaka till livet igen och den svåra resan tillbaka. Men tillbaka till livet, kan man säga så? Jag har egentligen varit vid liv hela tiden. Jag har bara gått en omväg, en omväg som gör så förbaskat ont. Jag missade hela skoltiden, förlorade mina barndomsvänner, togs i från släkt, familj, kille och vänner. Skickades i väg på förvaring innan jag tillät mig själv att läka.
Kan man egentligen bli människa igen efter något sånt här ?
Ja det kan man, men det som hänt mig har fört med sig konsekvenser och svårigheter som jag än i dag får kämpa med. Det svåraste som finns för en tjej som varit utsatt för övergrepp är just relationer, relationer i alla stadier, så som vän relationer och partner relationer. Just på grund utav den brustna tilliten i barndomen, det där sveket från en vuxen som borde vetat bättre.
Relationen mellan mig och Niklas är bra. Vi får kämpa lite mer än andra par dock, just med tilliten för min del, sedan rädslan att bli sviken och mitt sätt att reagera på saker och ting. Jag reagerar starkare på saker som kanske inte är någon big deal för andra. Niklas har förståelse för detta och det är nog därför som våran relation fungerar så bra. Han har funnits med i mitt liv sedan jag var liten, han känner mig mer än någon annan och har förståelse för det som faktiskt är jobbigt för mig. Jag önskar att det kunde finnas lite mer förståelse i dagens samhälle, att man inte drömmer någon utöver hur en person reagerar på saker och ting. Att man ont tar avstånd när folk mår dåligt utan i stället finns där, ställer upp ger en hjälpande hand.
Jag har stött på så många olika människor i samma situation som mig, vi har haft olika stilar, varit helt olika varandra och jag tror att om inte detta skulle hänt oss så skulle vi aldrig blivit vänner. Förut var jag sån som dömde folk utifrån hur dom såg ut, hur dom betedde sig. Men genom den här resan har jag fått vänner,vänner som varit med om samma sak, som har förstått vad det handlar om.
Och jag har lärt mig att inte drömma någon för deras utseende och i stället för att ta avstånd om någon beter sig konstigt eller illa så kan jag försöka sätta mig in i dennes situation. Att den kanske inte haft det så lätt, att i stället för att lämna , stanna kvar. Det är trots allt hur vi växer upp som barn som gör oss till dom vi är i dag. Och jag vet att hade jag inte fått sen hjälpen som jag fått, så hade jag aldrig suttit här i dag. Jag vill inte ens tänka tanken på hur set skulle gått för mig. Men i dag står jag på egna ben, trots att det i bland gör ont. Mycket ont att tänka tillbaka, tänka på det som gått förlorat, det som hänt, och hur samhället har betett sig illa på vissa plan, hur vuxna sviker..

Min dröm i dag är att med min historia, kunna uppmärksamma människor på det som faktiskt händer när folk väljer att blunda! Kunna förhindra andra att hamna i samma situation som mig. Kunna förändra så att folk/ samhället behandlar dom barn som varit med om övergrepp på ett bättre sätt!
Folk måste öppna ögonen och se och förändra det som vi faktiskt kan!
För alla barn är värda en trygg och bra uppväxt!

Det är det som händer när vi är små som formar oss till dom vi är i dag!


( bilden på huset är där jag bodde som liten )


Saknaden är stor!

Just nu hade jag behövt dig, bara att sida i din box, höra dig tugga på ditt hö, dina buffningar mot min panna.
Du förstod mig, det var för dig jag lättade mitt hjärta! En sann vän!
I 3 år var du min och det gör ont att du inte finns vid liv längre.
Min älskade Tröstur<3


Luften tar slut

Det är som om all luft tar slut, jag finner inga ord, försöker att inte tänka, men det går inte att hålla emot, jag försöker att tänka på annat men det går inte..
Jag känner mig ensam, ledsen, arg, ja listan kan bli lång.

Just nu orkar jag inte.
Om man kunde spola tillbaka tiden till 2 års ålder så skulle jag radera allt förutom barnen!
Barnen är allt för mig, utan dom är livet inte värt att leva!


Jag får inte fram några mer ord..
Om någon bara kunde förstå...


Vad gör jag för fel ?

Vad gör jag för fel egentligen ?
Vissa vänner har vänt mig ryggen totalt.
Jag känner mig så ledsen och det gör så ont. Jag kan inte förstå..
Jag vill inte vara med längre..


Marieberg

Blev en eftermiddag/kväll på Marieberg.
Vi åt middag där och handlade stövlar åt Elvira , Hello Kitty gummistövlar blev det. Hon valde dom själv så det fick bli dom. Båda barnen fick även lite kläder.

Just nu är jag väldigt trött. Ska slå på filmen som vi hyrde igår, den ska lämnas i morgon så måste se klart den, för det lilla jag såg igår så var den bra!

Hoppas ni haft en bra dag!
Nu säger jag god natt!
Kram


Störst av allt är Kärleken

Störst av allt är kärleken, det är tack vare vår kärlek som vi satt
2 små underbara barn till världen!
Vi två har blivit fyra, En underbar familj!
Jag älskar att få dela varje sekund med just dig Niklas!

Redan Torsdag

Det är redan torsdag, Dagarna bara springer i väg och det känns inte riktigt som om man hinner med.
Morgonen började jag med att jobba, och i dag var jag riktigt avundsjuk på Niklas som fick ligga kvar i sängen och sova ett tag till. Jag kom inte riktigt i säng i tid i går och precis när jag skulle lägga mig så vaknade Alvin, jätte glad var han. Det gjorde mig inget att få mysa lite med honom framför en film. När han väl somnat om så var klockan mycket och det var dags att sova för min del med.
Sov väll kanske 3 timmar som mest i natt. Men jag tog igen det när barnen sov middag och somnade faktist jag med. Skönt var det.
När jag vaknade såg jag att jag hade ett missat samtal ifrån min chef.
I morgon är sista dagen som jag ska gå brevid Lena på "hennes" dagis.
På måndag börjar jag jobba kvällstid. På ett annat dagis här i hovsta, Precis vid våran parkering.
Det kan inte bli bättre, och att jobba kväll känns mycket skönare. Slipper stressa upp ur sängen mitt i natten och kunda gå upp i lugn och ro med barnen innan dagis och skola.
Sen att jag blir borta lite kvällstid gör mig ingenting.
Barnen får umgås med sin pappa på egenhand vilket kan vara ganska nyttigt för deras relation.
Det blir oftast så att det är mamman som är med sina barn mest då det oftast är hon som går hemma.
Och det är precis så som det ser ut i våran familj.
Men jag är glad att allt går i hop så bra nu, niklas jobbar och jag kan både vara mammaledig,gå i skolan och umgås hela dagarna med barnen och även jobba.
Först var jag orolig att jag inte skulle få behålla min föräldrapenning eftersom jag jobbar, men det var inget som jag behövde oroa mig för då mitt jobb inte gör så att jag behöver skaffa barnvakt åt Alvin, Jobbet är ju efter tiden som man får betalt för från försäkringskassan. Tur är väll det.
Så skönt med 2 stycken inkomster äntligen :)
nog om detta som kanske inte var det roligaste för er läsare att läsa..
När Niklas slutat jobbet så tänkte vi åka till Marieberg, Elvira behöver nya stövlar till dagis då hon växt ur sina.
köpte dom i vintras och dom är redan för små, Liten blir stor så fort.
Nu ska jag gå och kolla vad Elvira gör för bus, nu har det varit allt för tyst en stund, vilket betyder
att hon gör något som hon inte får göra.
Är det livat då vet man att det är lugnt, men blir det tyst då är det något lurigt.
kram

Kvälls besök!

Vi fick nu under kvällen kaffe besök.
Niklas föräldrar kom, dom har varit i Las Vegas och hade handlat jätte fina presenter.
Alvin fick massa märkes kläder, Elvira fick 2 par converse och en Ralph loren klänning. Jag och Niklas fick Converse, sedan fick jag en mascara och Niklas parfym.

Jag älskar verkligen mina nya converse.


Fullt ös!

Morgonen började jag med att jobba, i dag var det riktigt skönt att komma upp ur sängen så tidigt då jag gick och la mig vid 22:00 och kände mig utvilad.
Ska försöka komma i säng ikväll samma tid, men det blir nog lite svårt då jag har hyrt en skräckfilm tills ikväll som jag och Niklas ska kolla på, och den åker inte på förrän barnen har somnat. När barnen har somnat så finns det först disk att ta hand om innan man kan slå sig ner i soffan. Vi får se om jag orkar hålla mig vaken.

När jag åkte hem från jobbet sa jag snabbt hej då till Niklas i dörren innan han åkte iväg till jobbet. Jag och barnen åt frukost och medans Elvira lekte på nedervåningen med sin spis och Alvin sov så passade jag på att kolla på några avsnitt av one tree Hill.
Sen blev det en snabb tur till stan för att hyra film och handling på Coop.
Jag hatar att jag inte har körkort och måste hinna med bussen hela tiden.
Men det går, men inom en snar framtid så ska jag satsa på körkort!

Nu lagar mannen tacos medans jag plockar i ordning lite här hemma, ser att vi behöver tvätta lite så får väll ta och slå på en maskin. Tur vi har egen maskin så vi slipper springa till tvättstugan dagligen.

Nu kurrar det i magen, så nu ska jag gå in och äta tacos!
Kram


Tack!

Tack så mycket för era fina kommentarer! Det beror verkligen!
Och extra tack till Elin :)

Skriver mer efter jobbet!
Kram :)


Svar på fråga

Jag fick en fråga igår som jag tänkte svara på, frågan kom anonymt. Eftersom det är en sån personlig fråga önskar jag att man skriver sitt namn när man ställer en fråga, just för att jag är rädd för att " fel " personer både läser min blogg och kommenterar och på så vis fortfarande får ta del av mitt liv.
Jag har länge funderat på att antingen ta bort bloggen eller göra den lösenords skyddad just pga detta. Vad tycker ni ?

FRÅGAN : Kommer du berätta för dina barn om hur du växte upp? Är det jobbigt för dig att vara intim med din kille?

SVAR: Jag kommer berätta för mina barn när dom är stora nog till att kunna hantera det. Vem vill egentligen höra att någon gjort ens mamma illa på detta vis ? Jag kan iallafall säga att jag aldrig kommer berätta ingående vad som har hänt, utan kortfattat. Jag tycker inte att man ska lägga över den "bördan" på sina barn. Men jag vet när barnen blir äldre så kommer dom börja fråga frågor ändå, med tanke på att jag har ärr.
Jag får se hur det blir, men det är något som sker i framtiden.

Den andra frågan har ni alla redan svaret på.
Mina barn hade ju tex inte funnits om jag inte klarade av att vara " intim" med min kille!

:)


Trött

I dag känner jag av tröttheten efter att gått upp så tidigt att jobba.
Men jag lär vänja mig. Härligt är det iallafall att komma iväg och jobba lite tidigt på morgonen.
Direkt efter jobbet bar det av mot skolan. Väl där var det matlagning som stog på schemat. Vi lagade bakad potatis och massa goda röror.
Jag stod för kyckling och curry röran. Jätte god blev den. Jag är inte så förtjust i bakad potatis, men det gick ner med dom goda rörorna :)

När jag skulle hämta Elvira kom ovädret, det snöade och regnade och jag blev arg på mig själv som
Glömt regnskydden hemma. Men det fick lösas ändå, la filtar så det inte regnade in på barnen. Men där fick jag stå och vänta på bussen och själv bli blöt som en hund, men bättre det än att det vore barnen!

Nu ska jag kolla på bananer i pyjamas med Elvira.

Hörs senare :)


Tjej kväll

Jag har nu under kvällen varit på tjejkväll med ett härligt gäng tjejer!
Det var jätte trevligt och jag tror nog att Niklas uppskattade att få lite ensam tid med barnen en stund :) dom hade kollat på Alvin och Gänget och haft det jätte mysigt !



Jag uppskattar om du som ställde en fråga i inlägget nedan namnger dig själv ! När du gjort det svarar jag på din fråga. Jag tycker inte man borde vara anonym när man ställer en sådan personlig fråga.


Första jobb dagen

I morse ringde klockan vid 04:30,
För ovanlighetens skull så var jag pigg.
Gick upp, tog en varm dusch innan det var dags att sätta sig på cykeln.
Det var väldigt skönt att cykla ute när det var tidig morgon. Det var nog endast jag och alla hundägare som var ute den tiden.

Väl på jobbet gick det riktigt bra för att vara första dagen och det var riktigt roligt. Jobbar just nu med en helt underbar kvinna!
Det är en hel del jag har att lära för det är verkligen inte som att städa hemma. Man gör på ett helt annat sätt nu och det ät mycket roligare. Skulle man städa på det här sättet hemma skulle jag nog göra det flera gånger om dagens. Nej men roligt var det iallafall.
Klockan gick väldigt fort och hemma var jag till 07:40. Sa hej då till Niklas i dörren och gick och myste med barnen!

I dag blir det nog en mys dag inomhus om vädret inte blir bättre.
Så tråkigt med regn och snö....


Elvira och jag har nyss ätit frukost och nu ska vi kolla på skönheten och odjuret.

Ja just ja, i dag blir våran lille prins redan 6 månader. Ojj så tiden går! <3

Kram


Grattis

Grattis storebror på 24 års dagen!!

I dag har vi varit på fika hos pappa och Heléne för att fira Robins 24 års dag.
Det var mysigt att träffa alla släktingar från pappas sida!
Vi blev kvar ett par timmar och nu är vi hemma och jag lagar mat för fulla muggar.

Jag sitter just nu ute i våran trädgård men ser att det snart kokar över så får ta och springa in igen.

Hoppas ni får en fin kväll!


Härliga Fredag!

Jag och barnen har nyss kommit hem, Alvin och jag har varit i skolan och Elvira har varit på dagis.
Jag är helt slut efter att ha klivit upp 06;30 på morgonen, så vågar inte ens tänka på hur trött jag kommer vara på måndag när jag går upp runt 04:30 för att jobba.
Det går nog bra. Jag är inte den som
Behöver mycket sömn!

Alvin blev utdriven från sjukhuset i tisdags då det fungerar bra att inhalera honom när det behövs.
Han har behövt inhalera dagligen i en vecka nu så jag får ta och höra av mig till Bvc och se om han kanske är allergisk mot något. Det dom kom fram till på sjukhuset tillslut var att han har förkylnings astma som kan återkomma varje gång han blir förkyld. Jag hoppas verkligen inte det kommer tillbaka, då han mått så fruktansvärt dåligt.
Men som sagt det har inte gett sig än helt så får ge det lite tid då han iallafall är mycket bättre än vad han var när vi åkte hem. Medicinen fungerar på honom och han andas helt normalt när han fått den så det är bra..

Jag har glömt att skriva att Niklas har fått fast tjänst på sitt jobb!! Det känns jätte bra. Nu har vi båda jobb , plus att jag är mamma ledig och går i skolan. Skönt att slippa oroa sig för pengarna :)

Jag måste även säga att jag har hittat mitt drömhus, vi vill som sagt antingen köpa hus i Lillån eller Hovsta. Lutar mest åt Lillån. Att köpa hus är något som kommit på tal nu den senaste veckan flera gånger. Vi får se hur det blir med den saken :)

Nu ska jag kolla på ett avsnitt One Tree Hill och lite senare ska vi hem till min mamma på middag.

Hoppas ni får en trevlig kväll!
// Linda


Lycklig

I dag har det varit en bra dag trots bihålsinflamation och öroninflamation som jag åkt på. ( alltid är det något )

Niklas tog Elvira till dagis i dag så när jag vaknade var det bara jag och Alvin hemma. Vi tog det lugnt och kollade på one tree Hill, jag är redan inne på andra säsongen och jag är verkligen helt fast.

Niklas kom hem från jobbet i dag med migrän, men det var bara bra för mig, då Kunde han köra bil till dagis så vi kunde hämta Elvira, sen kunde han släppa av mig på TS städ och lokalvård. Jag skulle nämligen på Arbetsintervju där i dag 14:00. Jag har varit så nervös inför den intervjun i en vecka nu, och min nervositet gick ut över Niklas. Men det glömde han snabbt när jag kom ut med ett leende på läpparna när intervjun var över och berättade att jag fick jobbet!
Jag börjar på måndag med att gå bredvid från 05;30-07,10 i 2 veckor för att lära mig hur man handskas med alla medel och gör allt rätt. Sedan är det tänkt att jag ska städa SJÄLV på dagis precis utanför vårat hus kvällstid. Det kan inte bli bättre och jag är överlycklig.
Dagarna kommer gå fort när jag nu första veckan först:
• jobbar när Niklas och barnen sover
Kommer hem och åker då till dagis.
•skola , sen hämta på dagis.
Efter två veckor blir det tvärs om. Då jobb på kvällen!!

Känns skönt att allt gått så bra, att även jag kan dra in pengar för att försörja min familj, men samtidigt gå i skolan och vara hemma med Alvin!

Äntligen, Nu är det min tur att få leva " normalt" förlorade hela barndomen/ tonåren. Så det är nu, nu mitt liv
Börjar!


Våra killar

Elvira och jag är just nu på sjukhuset och besöker våra killar.

Alvin mår bättre, men det piper fortfarande lite när han andas, så läkaren ville ha Alvin kvar ännu en natt men möjligtvis kanske en permission senare ikväll.

Vi hoppas på det bästa !


Kärlek

Utan er vore jag ingenting, Ni är allt!
Jag älskar er Alvin och Elvira



Påskafton

Den här dagen blev inte direkt som planerat. När vi vaknade tidigt i morse så hade Alvin kraftiga andningssvårigheter. Det var bara att gå upp och åka i väg på en gång. Tur att syrran sov hos oss så Elvira kunde stanna hemma med henne, jag kände att jag ville följa med den här gången då han vart så dåligt.
Den flytande medicinen hjälpte dock inte så bra som den gjorde i går. Han fick ventoline när han vaknade men det blev ingen skillnad. Väl på akuten så tog dom emot oss direkt. Alvin inhalerade men blev inte bättre alls. Och många inhalationer senare är han ännu inte bra. Han blev inskriven på avd 26 så Niklas stannar med Alvin över natten och jag är med Alvin nu.
Hoppas att det vänder snart så att han kan få må bra någon gång.
Elvira får fira lite påsk ändå hemma hos sin mormor och fick för ett tag sedan en bild utav syrran på när Elvira var påskkärring. Världens sötaste tjej!


Hoppas ni får en trevlig påsk!


Fredag

Känns som lördag fast det är fredag. Härligt att ha Niklas hemma på lång ledigt.

I morse åkte Niklas in med Alvin till akuten, han fick jätte svårt att andas och har inte sovit speciellt mycket i natt.
När dom kom in till akuten tog dom emot Alvin på en gång och fick ringa akut till läkaren som kom på stört.
Han fick en spruta med kortison och fick sedan inhalera ventoline. Läkaren skrev även ut ventoline så vi kan ha det hemma, skulle det inte hjälpa skulle vi åka in akut igen och då även få med en inhalator hem. Skönt att dom tog det på allvar. Hittills har det hjälpt så jag hoppas vi slipper åka in igen. Stackars lilleman, så liten men har redan varit sjuk så mycket..

Under eftermiddagen vart vi bjudna på middag hos pappa och Heléne. Var väldigt trevligt och god mat fick vi med!

Nu har vi precis hämtat upp min lillasyster som jag ska vara "barnvakt" åt tills i morgon. Hon e dock 16 år så skulle hon se det här inlägget om att jag skrivit att jag är barnvakt skulle hon inte bli så glad :)


Underbar kväll

Vilken underbar kväll jag och Niklas har haft på Takida konserten! Det kunde inte bli bättre! Barnen hade det bra hemma med mormor, Patrik och syster.
Var skönt med lite egen tid med Niklas,
Men så mysigt det var att komma hem till våra små igen <3


Vårdcentralen

I dag har vi varit på vårdcentralen med Elvira , hon har fått så konstiga utslag som ser ut som blå märken på hela benet, fast det är inte blåmärken. Läkarna reagerade på märkena och tog genast en massa blodprov , dom , liksom jag befarade det värsta. Jag satt med en klump i magen och tänkte att nu kommer dom snart in och säger att hon har leukemi. Alla tecknen stämde in, tröttheten, den dåliga Aptiten, sjuk nästan jämt och nu märkena.

När läkaren kom in så sa dom att proverna såg bra ut. Men dom konstiga märkena hade dom ingen förklaring till. Dom sa att vi skulle höra av oss om det kom flera och då ta nya prover!

Jag blev lugn. Men att dom tänkte tanken att de kunde vara så illa, det tar nog tid att släppa


Dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering, barnen har varit sjuka och det har inte funnits tid till att sätta mig vid datorn och jag har prioriterat dom i stället :)
Nu är det bättre, febern är borta och nu har dom den jobbiga hostan kvar. Elvira blev sjuk först så det var nog hon som smittade lille bror.

När barnen varit sjuka och sovit en del så har jag roat mig med att kolla på one three Hill. Redan på avsnitt 11 och jag är fast :)

I dag är det första gången som vi ska ha barnvakt till båda barnen sedan Alvin föddes. Han är redan 6 månader :)
Vi är Inte dom som skaffar barnvakt i första taget.
Jag tycker att det är en självklarhet att inte ha banvakt var och varannan dag som vissa andra faktiskt har. Vi har inte skaffat barn för att andra ska ta hand om dom åt mig!
Nu dämmer jag inte någon som faktiskt kanske har banvakt ofta. För det är inte min ensak, men jag tycker att vi har själva valt att skaffa 2 barn och då är det en självklarhet iallafall för mig att vi i första hand ska ta hand om dom. Det är alltså första gången i dag vi har barnvakt åt båda barnen. Mamma och henne kille ska sitta här hemma hos oss medans jag och Niklas är på takida ;)
Det ska bli roligt att göra något på egen hand med Niklas. Det händer inte speciellt ofta så då uppskattas det mycket mer!

Jag har läst flera bloggar där folk skaffat 2 st barn men alltid delat på barnen. Går tex mamman på stan så tar hon med ena barnet ( mest det minsta ) och det är så i stort sett varje dag.

Jag har alltid fått hört att jag är duktig som tar med mig båda barnen överallt. Men jag tycker inte det har med duktighet att göra. Jag skulle aldrig dela på barnen så som dom i bloggarna. Går jag på stan är båda barnen med, går jag och handlar så är båda barnen med, likaså när jag fikar och träffar kompisar. För mig är det inga problem, men vissa verkar se det som ett problem att ta med båda sina barn.
Jag får som sagt tycka vad jag vill, men vad tycker ni ?


Söndag

I dag fick vi lite sovmorgon, det var skönt och det behövdes efter gårdagens festligheter. Barnen vaknade runt 8 på morgonen, så det är Lyx när vi annars går upp 06:30 varje dag. Tidigt tycker vissa men det är skönt att komma upp och då har man hela dagen framför sig att kunna hitta på saker. Fast hade inte barnen vaknat den tiden varje dag så hade jag säkert varit en av dom som ligger i sängen till åtminstone 09:00.

Vi var hemma hela förmiddagen och tog det lugnt, sedan kom barnens mormor på lite fika. Vi fick 2 stora tårtor över sen dopet så nu får vi bjuda hem folk varje dag så vi kan bli av med tårtorna. Haha

På kvällen åkte vi även hem till min pappa och hans tjej på en kopp kaffe, barnen somnade i morfars soffa och det var mysigt att bara sitta och små prata lite. På hemvägen svängde vi förbi Niklas föräldrar en kort stund och tog instruktioner. Vi ska ta hand om deras kanin medans dom åker till LAS VEGAS i morgon. Lite avundsjuk är jag allt.;)

Jag lovade att lägga in bilder på dopet. Men jag har inte hunnit sätta mig vid datorn i dag, så får bli i morgon i stället.
Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen.

Sov gott // Linda


RSS 2.0