En sån dag

I dag är en sån dag, en sån där dag då ingenting känns bra, en dag där en massa tankar far runt.

Jag känner mig stressad, ledsen, arg , besviken.

Åhh när ska allt kännas bra igen


EGO

I går kväll hade jag och Niklas lite egen tid, min syster var barnvakt så vi passade på att gå på bio. Niklas har tjatat så länge på att vi ska gå på bio, men jag har inte haft någon lust, sen så fick jag äran att välja film Så det blev filmen EGO! Den var otroligt bra och den visar upp hur vi människor dömer någon utifrån utseende, att man faktiskt blir kär i den fina människans personlighet och inte utseendet.

När jag gick ut från bion så gick jag och små log, så den filmen rekommenderas starkt!

Nu på eftermiddagen har vi varit och firat pappas fina Heléne som fyller år i dag. Det är så trevligt när vi samlas hela släkten på pappas sida, det blir inte av så speciellt ofta !

Nu ska jag och familjen njuta av en god middag.

Kram


Styrkan

Alla människor har en inre styrka till att klara av svårigheter, för ca 5 år sen hade min styrka, min ork, min livsgnista helt dött ut. Allt var mörkt och det var många i min omgivning som visste att varje självmordsförsök jag gjorde inte var det sista och man visste inte heller om jag skulle "stryka med ". Man visste helt enkelt inte hur länge till jag skulle leva...

Men...
Mitt i allt det där hände något fantastisk, något helt underbart, jag fann min Niklas, jag började se lite ljus glimtar i tillvaron, men jag såg ingen framtid, jag levde "här och nu" "i morgon är en annan dag, vi får se vad som händer"

Medans våran kärlek växte sig allt starkare så växte ett liv inom mig, Elvira. Att ha ett ansvar över någon annans liv fick mig själv att växa, börja ta ansvar och faktiskt kunna tycka om mig själv lite åtminstone.

Sen kom en kris, allt blev turbulent, jag hade min samtalskontakt och hanterade vardagen, men levde inte för min egen skull.

Här började det växa ännu ett liv inom mig, Alvin. Det fick mig att få ytterligare en tro på livet och en livsgnista.

När jag står här i dag med mina 2 fantastiska barn så kan jag inte vara mer än lycklig. Jag har en tro på framtiden och allt det mörka är borta.

Mina barn räddade mig när jag låg på botten, dom gav mig ett liv. Jag är så tacksam för det, jag kommer aldrig svika deras sida, jag kommer alltid älska dom oavsett vad. Min kärlek till Mina barn Alvin och Elvira kan inte beskrivas med ord!

Jag får självklart inte glömma bort Niklas, han som fångar upp mig, håller mig över ytan när jag bara vill sjunka.

Min familj, jag älskar er !


I dag bestämde jag mig

När jag satt på bussen i morse och läste tidningen i telefonen som jag alltid gör Så var det en rubrik som träffade mig rakt i hjärtat. Den handlade om en tjej/kvinna som blivit utsatt för övergrepp , hon har fått hjälp på vanligt sätt att försöka bearbeta det som hänt henne, men nu behövdes specialist hjälp med trauma behandling. Hon behövde alltså hjälp nu, men fick ett brev hem om att det är 19 månaders väntetid, nästan 500 dagar och nätter utan hjälp.

Jag vet hur de är att vara ensam med alla tankar och känslor , att Inge kunna sova pga ångest eller rädsla och något inom mig kände bara hur jag ville hjälpa henne, hjälpa henne och alla andra.
Jag har ju själv varit där, varit trasig inombords och den där första hjälpen man får är så viktig för man befinner sig i ett kaos.
Men min erfarenhet från mig själv såå vet jag att jag kan hjälpa andra, jag skulle kunna vara ett stöd.

Jag ska självklart gå klart min utbildning till undersköterska med psykiatri inriktning, men sen efter det, då ska jag antingen söka jobb så jag kan jobba med det här, eller gå en extra utbildning. Som sagt man behöver utbildning i allt nuförtiden, men jag anser att mina egna erfarenheter är min utbildning, och vissa jobb kräver ingen utbildning om man har egna erfarenheter, dock är undersköterska och psykiatri en bra grund för att söka jobb inom detta !

Nu ska jag sörpla i mig min latte och läsa lite inför provet som är på tisdag som handlar om etnocentrism, kulturarv, linjär tidsuppfattning, ja behöver jag ens fortsätta ? Jag är redan trött bara jag hör orden.

Trevlig fredag mina vänner !


RSS 2.0